Foto: SVT/TV4 Sport

Karriären över för Ernstsson

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan kollapsade Lugis Joacim Ernstsson. I går fick han en pacemaker inopererad i hjärtat. I dag meddelar han att karriären är över.

Det är läkarna som stoppar Ernstsson på handbollsplanen.

– Det var inte mitt beslut utan det var läkarna som uttryckligen sa att det ska jag inte hålla på med längre och det får jag nog allt följa när det gäller sådana här saker, säger Joacim Ernstsson till SVT Sport.

I dag skrevs han ut från sjukhuset och träffade sina lagkamrater som tränade. Och senare kom han hem till sambon och deras två små barn.

Hur kändes det att få beskedet från läkarna?

– Jag är ju inte 20 år längre och har ju spelat handboll några år... Någon gång ska man ju sluta, såklart hade jag velat ta det beslutet själv men nu känns det som en naturlig väg att gå.

Framgångsrik karriär

Ernstsson kan blicka tillbaka på en framgångsrik karriär med bland annat 31 A-landskamper på meritlistan och spel i bland annat Redebergslid och Lugi. När SVT Sport ber honom summera sin karriär och ta fram sitt bästa minne är det tiden i klubblagen och – kanske lite otippat – vinsten i Ungdoms-VM 2003 han håller främst. Ernsstson var där en av de tongivande spelarna i det svenska laget som tog guld.

– Det var på den tiden jag fortfarande var ung och frisk, avslutar Ernstsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.