Katastrofrunda för Woods

Tre birdies på de fem första hålen. Sedan var det slut på det roliga för Tiger Woods. Golfens forne världsetta rasade ihop fullständigt och gick sju över par på första ronden i PGA-mästerskapen.

Tiger Woods har vunnit PGA-mästerskapen fyra gånger.
Den femte segern lär dröja.
När årets sista major på torsdagen inleddes på Atlanta Athletic Club, Georgia, stod Woods för en sällan skådad kollaps.

Efter tre birdies på de fem första hålen var Woods i en tidig ledning - men då började problemen. En dubbelbogey på hål 15 (Woods sjätte hål för dagen) följdes upp med en bogey på 16:e och en ny dubbelbogey på 18:e.
Och det var bara början.

Sämsta någonsin
När ronden var färdigspelad kunde Woods, som då hade hunnit besöka elva bunkrar, skriva 77 slag (sju över par) på scorekortet - amerikanens sämsta rond någonsin i PGA-mästerskapen. Strax före midnatt på torsdagskvällen, med delar av startfältet fortfarande kvar ute på banan, låg Woods på delad 134:e plats.

-Det är frustrerande, sade Woods.

-Jag är inte nere, jag är riktigt arg nu.

En annan som tappade mycket på slutet var svenske Alexander Norén. Efter en eagle på 12:e hålet låg Norén fem under par och var då ensam tvåa i tävlingen. Men en förödande avslutning - med fem tappade slag på de fem sista hålen - förstörde dagen för Norén som slutade ronden på par.

Sent på torsdagskvällen var Norén ändå näst bäst av de sex svenskarna. Bara Robert Karlsson - ett under par efter att ha spelat 16 hål - låg högre upp i resultatlistan. Formstarke Fredrik Jacobson hade det desto tyngre och låg sex över par efter elva hål.

Drömgolf av Stricker
I ledning fanns amerikanen Steve Stricker, som spelade drömgolf på den svåra banan. Med totalt sju birdies och inte en enda bogey slutade Stricker på 63 slag - en tangering av den lägsta scoren någonsin i en major.

-Jag försöker säga till mig själv att det här är som vilken turnering som helst, sade 44-årige Stricker, som aldrig har vunnit en major.

Förhandsfavoriten Rory McIlroy?
Han skadade högerarmen när han slog i en trädrot på tredje hålet, och fick vård ute på banan. Trots att nordirländaren tydligt hämmades av skadan låg han ett under par efter 14 spelade hål.

Woods tio sämsta rundor som proffs:

81 - 2002 British Open, R3

79 - 1996 Australian Open, R1

78 - 1998 Pebble Beach, rond R3
78 - 1996 Tour Championship, R2

77 - 2011 PGA-mästerskapen, R1
77 - 2010 Bridgestone Invitational, R4
77 - 2002 Buick Invitational, R2
77 - 1998 British Open, R3
77 - 1998 Bay Hill Invitational, R4
77 - 1997 Las Vegas Invitational, R3

TT-SVT

Publicerad: