Allsvenska trotjänarens okända hobby

Uppdaterad
Publicerad

I Fotbollskvälls nya reportageserie får tittarna se vad allsvenskans profiler sysslar med utanför planen. BK Häckens veteranmålvakt Christoffer Källqvist trivs väldigt bra ute på vägarna med sin motorcykel, gärna tillsammans med pappa Börje som är MC-knutte

 – Det är frihetskänslan jag gillar. Det är så skönt att bara glida runt, säger Christoffer.

Efter att ha längtat i hela tio år tog Christoffer Källqvist äntligen sitt MC-kort i vintras, till familjens stora glädje. Brorsan Kim är mekaniker och kör motorcykel, ofta med pappa Börje som varit ”Kkutte” sedan tonåren.

– Vi hade jäkligt skoj. Det var mycket fart och fläkt. Kanske lite mycket party, men så var det på 70-talet. Att köra hoj var det bästa vi visste – upp och ner på Avenyn, beskriver Börje och ler nostalgiskt.

Allsvenskan 2014

Hur kul är det att ha en farsa som är MC-knutte?

– Det är riktigt kul. Särskilt när man ser bilder från när han var runt 20. Han såg ju inte riktigt klok ut, så det är alltid kul att kolla på. Det känns också väldigt roligt att vi kan åka iväg på MC-helger ihop nu, säger Christoffer Källqvist.

Pappa Börje beskriver Christoffer som en väldigt lugn och säker MC-förare.

– Han är väldigt lugn i alla lägen så det passar honom bra att köra motorcykel. Lugnet har han ju fått från fotbollen, det här med att inte hetsa upp sig, säger Börje.

Inne på 14:e säsongen i Häcken

Christoffer Källqvist är inne på sin fjortonde raka säsong i BK Häcken och kallas ofta för Allsvenskans yngsta veteran. En 30-åring som tror på ett starkt uppsving efter klubbens svajiga säsong ifjol.

– Det är en positiv känsla i hela truppen och jag tror att många fick sig en tankeställare efter fjolårssäsongen. Jag tror att vi kan bli riktigt bra i år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet