Kevin Eriksson förvaltade guldläget – vann på Solvalla

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Eriksson vann Rallycross Supercar Scandinavia som i dag avgjordes på Solvalla. Kevin Eriksson ledde tabellen inför avgörandet och vann trots en fjärdeplats i dagens race.

Eriksson, som kör för stallet Olsbergs MSE, körde ifjol i instegsklassen Supercar Lites och blev tvåa. Han blev alltså mästare direkt i sin nya klass.

Men vägen dit var lite krokig i dag. En punktering ställde till det.

– Jag hade velat avsluta bättre men tyvärr satte en punktering i finalen satte stopp för det, jag fick på andra eller tredje varvet. Det var inte så mycket jag kunde göra.

– SM-guldet är i varje fall hemma och det är skönt.

SVT:s expertkommentator Jonas Kruse lyfter fram vilken fin säsong Kevin Eriksson har haft.

– Ung, första säsongen, mycket tryck på sig, pappa är teamägare. Det är inte så lätt för en ung kille att axla det här stora trycket. Han har gjort det på ett fantastiskt bra sätt, med stor mognad. Han är en värdig svensk mästare, säger Kruse.

I årets Supercar Lites segrade Tobias Brink. Kevin Hansen var storfavorit inför säsongen men utmanaren Brink har varit stabil och delade förstaplatsen inför avgörandet i dag.

– Han har växt som chaufför, hans smarthet har gjort att han vann det här mästerskapet. Han tog en fin skalp här och fick sätta alla på plats, säger Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.