Kim Andersson slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är ute ur handbolls-VM efter förlust i åttondelen mot Polen. En match som Kim Andersson missade på grund av skada, men nu kommer ännu tyngre besked. – Det här var nog det sista uppträdandet jag hade med gult och blått, säger han till SVT.

Kim Andersson missade Sveriges åttondelsfinal i VM, och utan honom blev det svensk förlust mot Polen.

Efter matchen väntade alla på besked om Kim Andersson, varför han vilade och hur det var med honom. Beskedet blev nog tråkigare än många hade trott.

Handbolls-VM 2015

– Just nu ser det mörkt ut att fortsätta med landslaget. Jag ville testa och se om jag håller för det men uppenbart var det för stor belastning för mig rent fysiskt. Det ser inte jätteljust ut, det här var nog det sista uppträdandet jag hade med gult och blått, berättar han.

Från bänken fick han se sitt Sverige förlora för andra gången i årets VM – och bägge har kommit när Kim inte kunnat spela.

– I dag har vi väldigt stora problem i anfallsspelet, vi lyckas gör sex mål i andra halvlek och har stora problem att slå ett stabilt försvarsspel och så bra lag som Polen. Det är inte försvaret som faller det har stått starkt hela turneringenen, beskrev han.

Att det var just anfallsspelet som inte höll måttet var ännu mer frustrerande, för en Kim Andersson som många anser är Sveriges främsta hot framåt.

– Någonstans var det väl där jag skulle vara med och göra skillnad, det har man ju pratat om. Idag sitter man och det är oerhört frustrerande och jobbigt. Men det fanns ingen möjlighet att kunna spela idag.

Att Andersson gjort sitt i det svenska landslaget är en tung smäll. Chansen för Sverige att nå en kvalbiljett till OS lever fortfarande men utan Kim Andersson lär det bli svårare, speciellt om man ser till den betydelse han haft i de matcher han spelat i årets VM. Men samtidigt är det ett beslut som inte kommer från en helt klar himmel, sett till Anderssons skadebekymmer.

– Det här var nog det sista uppträdandet jag hade med gult och blått. Men det har jag sagt tidigare så vi kanske inte ristar det i sten. Men jag är 99% säker att det här var min sista landskamp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet