Kings har matchboll

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje har matchboll inför femte SM-finalen mot Uppsala. Kings leder finalserien med 3-1 i matcher och kan vid seger hemma i Täljehallen på onsdag säkra sitt tredje raka SM-guld. Du följer finaldramat direkt på SVT Play.

Uppsala utklassade Södertälje i den tredje SM-finalen och hoppades förstås på en ny vinst när lagen möttes i Fyrishov i söndags.

Trots publikrekord (3 004 personer) och stort tryck på läktaren lyckades inte Uppsala upprepa segern. Kings vann med 76-67 (28-32) och kan säkra ett nytt SM-guld vid hemmavinst.

Basketligan herr

– Södertälje har imponerat stort på mig i alla finaler, utom i den tredje. Det lutar åt att de vinner hemma och säkrar guldet, säger SVT-experten Serkan Inan.

– Skjuter de som de brukar göra är de ju stora favoriter.

”Har ett mentalt övertag”

SVT-experten tror att finalrutinen kommer ta ut sin rätt. Kings är framme i sin fjärde raka final och har helt klart grepp om guldet.

– De har ett mentalt övertag på Uppsala, som kommer få det mycket tufft att vinna tre matcher till mot Södertälje, varav två på bortaplan, säger Serkan Inan, som har imponerats särskilt av Södertäljes John Roberson.

– Det är han som styr Södertäljes anfall och är en stor anledning till att laget vann de två första matcherna. Han har visat varför han är Södertäljes bästa spelare. Ska Uppsala vinna måste de förstås få stopp på honom igen.

Herrfinalen spelas i bäst av sju matcher.

Matchen visas på SVT Play från 19.00.

Kommentator: Björn Becksmo

Expert: Serkan Inan

SENASTE ÅRENS SM-GULDVINNARE

Herrar:

2014 Södertälje Kings

2013 Södertälje Kings

2012 Norrköping Dolphins

2011 Sundsvall Dragons

2010 Norrköping Dolphins

Damer:

2015 Northland Basket

2014 Northland Basket

2013 Norrköping Dolphins

2012 Telge Basket

2011 Telge Basket

2010 08 Stockholm

SVT Sport i sociala medier

Twitter: @SVTSport

Instagram: @SVTSport

Facebook: SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet