Patrik Kittel på hästen Toy Story. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kittel tvåa i Göteborg – igen

Uppdaterad
Publicerad

Trots en felfri ritt i dagens kür kunde Patrik Kittel inte upprepa bedriften från 2012 då han vann världscupdressyren i Göteborg Horse Show. Han och hästen Toy Story slutade tvåa – tyskan Jessica von Bredow-Werndl vann.

I dag fick det populära hemma-ekipaget 79,025 procent, drygt två procent upp till förstaplatsen, inför ett fullsatt Scandinavium. Kittel plockade därmed säsongens första VC-poäng då han valt att avstå från att tävla i världscupen tidigare denna säsong.

– I går var bra men nu var det banne mig ännu bättre, det är nästan personbästa och jag är supernöjd med Toy Story. Han gjorde inga fel och allt funkade helt perfekt, säger en väldigt nöjd Kittel efter ritten.

Göteborg Horse Show

– Vilken uppvisning han gör. Toy Story var bätte i form i dag och gjorde i princip inga fel, sade SVT Sports kommentator Gunilla Byström.

Även i går stod Kittel och Toy Story för en väldigt bra prestation då de efter en nästintill perfekt ritt i grand prix-tävlingen slutade på andra plats – även då slagna av tyskan Jessica von Bredow-Werndl. Dagens seger var tyskans första världscupseger i karriären.

Sex svenska ekipage deltog

Detta var den nästsista världscuptävlingen innan finalen i Lyon i april.  Förutom Kittel ställde fem andra svenska ekipage upp i küren. Sofie Lexner som skadade nackkotorna i slutet av augusti och gick med stödkrage så sent som november, gjorde en väldigt bra insats och slutade femma med hästen Charmin Boy 26. 

– Det var superkul, jag hade mer power i dag. Jag slog mitt personbästa för två veckor sedan (första tävlingen sedan skadan) men jag är supernöjd med denna procenten, säger Lexner till SVT Sport.

Kristian von Krusenstjärna blev tilllsammans med hästen Biggles 1015 sjua. Paulinda Friberg slog med hästen Di Lapponia personligt rekord i sin Världscupdebut då hon fick 71,400 procent och slutade åtta. Juliette Ramel och hästen Romeo-Star blev tia och Caroline Darcourt slutade på 13:e plats med Paridon Magi. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet