Får Södertälje Kings och Luleå Basket (då Northland Basket) segerjubla i år igen? Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: SVT direktsänder basketfinaler även i år

Uppdaterad
Publicerad

Vårens basketsuccé fortsätter i SVT även kommande säsong. SVT direktsänder nästan hela finalserien i Basketligan för både damer och herrar. ”Känns jättebra att kunna fortsätta satsningen vi påbörjade redan förra säsongen”, säger Per Yng, sportchef på SVT.

Nu står det klart – SVT sänder stora delar av Basketligans finalserie även kommande säsong. Vårens succé följs upp med att SVT direktsänder från tredje finalmatchen på både dam- och herrsidan.

– Det känns jättebra att kunna fortsätta satsningen med livesänd basket som vi påbörjade med redan förra säsongen, säger Per Yng, sportchef på SVT.

Basketligan dam

– Jättekul! Det finns ett gedigent intresse och vilja hos SVT att göra bra sändningar som når ut till hela basketsverige, säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationschef på Svenska Basketbollförbundet.  

Basketsäsongen drar igång redan den 25 september för damerna. För herrarna spelas premiärmatchen den 1 oktober.  

SENASTE ÅRENS SVENSKA MÄSTARE

Herrar:

2015 Södertälje Kings

2014 Södertälje Kings

2013 Södertälje Kings

2012 Norrköping Dolphins

2011 Sundsvall Dragons

2010 Norrköping Dolphins

Damer:

2015 Northland Basket

2014 Northland Basket

2013 Norrköping Dolphins

2012 Telge Basket

2011 Telge Basket

2010 08 Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet