Klytjko försvarade världsmästartitlar

Uppdaterad
Publicerad

Elva år och 22 raka segrar.

Volodymyr Klytjko är världens obestridlige tungviktskung.

I natt försvarade han sina fem VM-titlar.

”Det var en fantastisk atmosfär”, säger han.

För första gången på sju år boxades Voldymyr Klytjko i natt i USA. Det gick precis som senast: Han vann. Han besegrade, efter domarbeslut, klart utmanaren Bryant Jennings i Madison Square Garden New York. 

Därmed försvarade ukrainaren sina världsmästarbälten från organisationerna WBA, IBF, WBO, IBO och The Ring, och är därmed världens obestridlige tungviktskung.           

– Det finns mer och mindre spännande segrar. Det här hör till de som inte var så spännande, säger Klytjko, som inte har förlorat en match på elva år, enligt nyhetsbyrån Reuters.  

”Inte så imponerande”

Trots de klara siffrorna var han inte allt för nöjd med sin insats.

– Bryant Jennings var riktigt rörlig och svår att träffa. Jag kunde inte hitta nycklarna för att sätta slagen som jag ville sätta, mina slag hamnade ofta på hans armar. Och tyvärr försvarade jag mig inte så imponerande som jag brukar göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.