Arkiv: Majorov under EM i Stockholm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Majorov tvåa i Nice

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov har fått en bra start på säsongen. I helgen kom han tvåa i franska Nice.

”De flesta som tävlar på EM var med”, säger Majorov.

I helgen tog Alexander Majorov ett stort kliv. I franska Nice gjorde han sin andra internationella start för säsongen – i Coupe de Nice. Det räckte hela vägen till pallen. Majorov slutade på en andraplats med totalpoängen 220.10.

Efter tävlingen var han mycket nöjd.

– Det är min tredje tävling där jag åker mycket stabilt och tjänar mycket mer poäng än vanligt, skriver Alexander Majorov i ett mail till NSD.

Tvåa efter fin friåkning

Majorov som låg sexa efter kortprogrammet gjorde en stark friåkning, 147,83 poäng, och slutade alltså tvåa bakom segrande fransmannen Chafik Besseghier. Och det trots att svensken valde bort sin kvadrupel toeloop, som han planerar att lägga till senare på säsongen.

Sedan Majorov inledde sin internationella säsong har han slutat åtta (Finlandia Trophy) och tvåa (Coupe de Nice) Nästa stora utmaning för 24-åringen från Luleå blir Grand Prix-tävlingen i Moskva helgen 20-22 november. I januari väntar sedan EM i Bratislava.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.