Foto: TT Nyhetsbyrå

Det händer på VM i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags att dela ut första VM-guldet i Helsingfors! Ska det bli Kina, Ryssland eller Tyskland som tar hem det?

18.00-21.00 Paråkningens fria program (direkt) SVT2/SVT24, svtsport.se och SVT Play

Här är åkarna att ha koll på:

18.19: Ksenia Stolbova/Fedor Klimov, Ryssland. Har flera OS-, VM- och EM-medaljer som par, men ännu inget guld. Detta par fick en sen start på säsongen på grund av skador och EM var den första tävlingen. De ligger bara 13:e efter kortprogrammet, men har potential att åka riktigt bra.

19.47: Megan Duhamel/Eric Radford, Kanada. Världsmästare både 2015 och 2016 men har haft lite missar under säsong. De kan mycket väl tända till då det är dags för VM igen. Här kommer vi förhoppningsvis också få se lite kvadrupelkast! Ligger sjua efter kortprogrammet.

20.20: Evgenia Tarasova/Vladimir Morozov, Ryssland. Vann EM i år och även Grand Prix-finalen. Sofistikerat fri program, starka medaljkandidater. Ligger trea efter kortprogrammet.

20.28: Xiaoyu Yu/ Hao Zhang, Kina. Helt nykomponerat par där båda har fina meriter med andra partner. Lyckades ta en andraplats på Grand Prix-finalen. Ligger fyra efter kortprogrammet.

20.37: Aliona Savtjenko/Bruno Massot Tyskland. Par som komponerades i fjol där Aliona har en gedigen EM-, VM- och OS-medaljsamling tillsammans med Robin Szolkowy som numera är tränare för det ryska paret Tarasova/Morozov. De tog bronset på VM 2016, hon har varit skadad under hösten men de kom tillbaka till EM och tog silver. Deras friprogram är som ett skådespel, underbart vackert med hög svårighetsgrad! Tyskarna ligger tvåa efter kortprogrammet.

20.46: Wenjing Sui/Cong Han, Kina. De tog silver 2016 på VM. Haft problem med skador i början av säsongen men är nu på G igen och vann Four Continents. Är ett av de paren som utför kvadrupelkast och kvadrupel-twist. Leder efter kortprogrammet.

Samtliga starttider för paråkarna hittar du här (extern länk).

Alla sändningstider från VM hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.