Foto: Bildbyrån

Majorov laddar för final

Uppdaterad
Publicerad

För en knapp månad sedan var Alexander Majorov nära att lägga av. Men i kväll är den svenske konståkningsstjärnan en av 24 tävlande som slåss om guldet i konståknings-EM.

Alexander Majorov missade SM i Helsingborg i december på grund av en benmärgsdonation han gjorde för att hjälpa sin cancersjuka pappa och även EM i Bratislava, Slovakien, var i fara.

– För tre och en halv vecka sedan var jag nära på att lägga av, sa Majorov till SVT Sport efter onsdagens kortprogram.

Men den 24-årige svensken slutade på en elfteplats i kortprogrammet sedan han noterat säsongsbästa, 76.34, och blev därmed finalklar.

Spanjoren Javier Fernandez, som för sex år sedan endast var bland de 40 bästa, vann kortprogrammet. 2011 flyttade han till Kanada där han numera jobbar tillsammans med den förre världsmästaren Brian Orser.

– Om du har en dröm måste du gå för det, det var vad jag gjorde. Orser har hjälpt mig på många sätt, han har gjort mig stark och gett mig möjlighet att vinna medaljer, säger Fernandez till SVT Sport. 

Spanjoren har vunnit både VM- och EM-guld och är favorit i kvällens final där 24 tävlanden deltar.

SVT sänder friprogrammet på SVT Play med start 17.35 och i SVT24 klockan 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.