Miss direkt för besviken Majorov

Uppdaterad
Publicerad

Det är lätt att förstå Alexander Majorovs besvikna anlete efter det fria programmet i konståknings-EM i Ostrava, Tjeckien. Den svenske åkaren kvalificerade sig som sjua för finalen, men gjorde en miss redan i första hoppet och tappade tio poäng bara där. ”Första hoppet gick inte”, säger Majorov till SVT Sport.

– Någon gång kör man bilen av vägen av oförklarlig anledning, beskriver Majorov sin åkning för SVT Sport. Kroppen kändes inte perfekt men han var inte orolig utan kände att det skulle gå. Han fick ta till plan B efter missarna. Javier Fernandez tog hem sitt femte raka EM-guld.

Totalpoängen stannade på 217,98 och därmed är Majorov inte nära någon medalj. Utan missar tror han att det skulle blivit en plats topp sex. Slutade elva för fjärde gången i rad i ett EM.

”Jag har kört fem fria program ganska rent”

– Det kändes lite stelt. När jag gick ut på isen var det en bra känsla, men ibland känns skridskorna inte så perfekta. Jag kan bättre, men jag har kört fem fria program ganska rent. Det här är det första sämre åket. Det var bättre än förra året, men under min nivå, säger Majorov känner att han utvecklats.

– Det kommer fler chanser – och ett VM men nu måste jag rensa skallen och börja om på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.