Josefin Taljegård noterade personrekord i sin VM-debut. Foto: TT

Taljegård till final i VM-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Taljegård var mer än nöjd med sin VM-debut i konståkning i Globen.

Det blev personligt rekord i kortprogrammet, 61,58 poäng. 25-åringens tidigare personbästa var 56,19 som hon satte i höstas.

– Jag var nöjd även innan jag hörde poängen, säger Taljegård.

Hon tog in Globen och ägde isen under de tre minuterna åket pågick.

– Det är det roligaste åket jag gjort, det gick så snabbt. Det kändes som om det över på en sekund och jag ville bara fortsätta att åka, säger Taljegård, som var nervös på hotellrummet men sedan släppte det, till SVT Sport.

VM-debuten på hemmaplan, visserligen utan någon publik, var fantastisk.

– Det var bättre än jag kunnat drömma om och det var lite folk ändå och jag kände deras stöd och gick in i känslan och lät musiken föra mig, vilket var otroligt.

Vill visa upp sitt långprogram

Taljegård var nöjd redan innan det personliga rekordet meddelades.

– Jag var nöjd även innan jag hörde poängen även om man inte vet hur domarna dömer, säger Taljegård via länk iförd ett svart munskydd.

– Jag gjorde vad jag bestämt, kan inte se att jag gjorde några fel, att jag skulle göra och njöt av varje sekund. Jag kunde inte gjort det bättre. Jag är lättad men samtidigt vill jag åka mer och gå vidare, jag gillar mitt långprogram så mycket. Det är ett tufft startfält och vi får se om det räcker, funderar Taljegård.

Efter ett par åkare stod det klart att Taljegårds poäng räckte för vara en av de 24 åkare som gick vidare till långprogrammet på fredag.

ARKIV: Svenskan VM-debuterar – som en av de äldsta (19 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.