Foto: TT Nyhetsbyrå

Triss i par slog rekord i kortprogrammet

Uppdaterad
Publicerad

Publiken i Hartwall arena fick se fantastisk konståkning från de topplacerade paren på VM i Helsingfors. Alla topp-tre-par slutade över 79 poäng – för första gången på ett VM.

Allra mest imponerade det kinesiska paret Sui Wenjing/Han Cong med 81,23 poäng.

– Vi satsade allt på ett kort i dag, och ansträngde oss till det yttersta, säger de till SVT Sport.

De skuggas närmast av tyska Aliona Savtjenko och Bruno Massot. Savtjenko visade att hon var tillbaka på allvar efter skadeproblem. Sedan tidigare har hon flera VM-guld med sin förra partner Robin Szolkowy – ska det bli fler med nya partnern? Med 79,84 i kortprogrammet har de lagt en bra grund inför torsdagens final.

– Vi är lite glada över att vi gjorde säsongsbästa, sade Massot och lyfte fram hur dåligt förberedda de var efter alla skadebekymmer.

Bakom tyskarna smyger ryska paret Evgeniya Tarasova och Vladimir Morozov på 79,37. De tränas av ingen mindre än Aliona Savtjenkos tidigare guldpartner, Robin Szolkowy.

– Det var tufft i dag men vi gjorde ett bra jobb. Vi vill bara få visa vad vi kan, säger de till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.