Costner från OS i vintras. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kostner hoppade av dopningsförhör

Uppdaterad
Publicerad

Den firade konståkningsstjärnan Carolina Kostner uteblev från ett förhör som italienska antidopningsmyndigheter kallat till.

Nu riskerar 27-åringen, som avslutade karriären i vintras med brons vid OS, VM och EM, att stängas av från all idrottslig aktivitet i Italien i fyra år, skriver AP.

Kostner, som har ett VM-guld som främsta merit, skulle förhöras angående uppgifter om att hon hjälpt sin förra pojkvän, OS-mästaren i gång Alex Schwarzer, att mörka dopning under tiden som de bodde ihop. 

– Carolina Kostner har absolut inget att göra med det här, säger Schwarzers advokat Gerhard Brandstaetter.

Kostner ska ha försett utredare från Bolzano i vintras med viktiga uppgifter, något som Coni, Italienska Olympiska kommittén, vill gå vidare med.

Kostner hoppade av förhöret för att förbereda en isshow i Veronas antika arena ”Intimissimi on ice operapop” som framförs den här helgen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.