Foto: TT Nyhetsbyrån

Kristianstad återigen favorit

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad är favorit att ta SM-guld i handboll på herrsidan. Ola Lindgren, Kristianstads tränare, brukar vara en försiktig general, men han tror på ett historiskt första SM-guld för Skånelaget.

– Det är många lag som har många spelare med bra kvalitéer, säger Ola Lindgren, vars Kristianstad av många ändå ses som den största favoriten och som han själv tippar som seriesegrare.

Mikael Franzén, tränare för överraskningslaget Alingsås som efter en tredjeplats i serien knep sitt andra SM-guld i våras, tror på en ny tredjeplats den här säsongen. Laget kan även ta guld igen.

elitserien i handboll 2014-2015

– Ja, det kan vi. Jag tycker vi är bättre i år. Sedan är det många andra lag som också är bättre i år.

”Vill vinna guld”

Även Lugi och Guif väntas slåss om de absoluta topplaceringarna.

– Det är klart att vi i Eskilstuna vill vinna guld, som många andra städer, säger Guifs tränare Kristján Andrésson, som också tippar sitt lag som etta.

Efter att Önnereds tränare Christer Karlsson ändrat sitt tips är det ingen tränare som tror på sitt lag bland de fyra sämsta när serien avslutas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet