Anton Lindskog gjorde fem mål, men det blev klar förlust ändå.

Kristianstad föll i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen lätt match för de svenska suveränerna när de ställdes mot deras polska motsvarighet. Hemmalaget Kielce Vive dominerade från start och vann stort

Både Kristianstad och Kielce Vive är obesegrade i sina inhemska ligor, men i det europeiska ligaspelet går det tyngre för svenskarna. Trots att anfallspelet fungerade som det skulle för Kristianstad så blev Champions League-matchen aldrig jämn. Detta eftersom att polackerna tidigt tog en stor ledning. I halvtid var siffrorna 20-12, en åttamålsmarginal som sedan även återkom vid slutsignal, 35-27.

Bästa målskyttar i Kristianstad blev Anton Lindskog och Kristian Björnsen med fem pytsar vardera.

Kristianstad ligger nu näst sist i sin Champions League grupp, som består av åtta lag. För att ta sig till slutspel krävs det dock bara att Kristianstad trappar upp en position, för de sex bästa lagen i gruppen kvalicifierar sig till åttondelsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.