Foto: SVT Sport

Kross och ny tabelltvåa

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås tog i dag sin andra raka seger i elitserien i handboll efter en enkel vinst mot Skövde.

Markus Stegefelt lämnade Alingsås inför säsongen. Flytten till Skövde har varit lyckad. Tvåa i interna assistligan och fyra i elitseriens skytteliga, och i krossen mot Önnered i senaste omgången gjorde han elva mål.

Och när han var tillbaka i sin tidigare hemmahall blev han matchens bäste målskytt, åtta mål. Men att det var ett topplag som mötte nästjumbon blev tydligt i det övriga spelet.

Alingsåsarna, regerande svenska mästarna, tog en tidig ledning. Och ju längre matchen led desto större blev avståndet.

Och deras anfall innehöll finess och variation. Smarta inspel till sexmetersspelarna gav utdelning, framför allt via högersexan Johan Nilsson med sex lyckade kast bakom bortakeepern.

18–10 till Alingsås efter första halvlek, ett försprång som blev för svårinhämtat. Och hemmaspelarna slappnade inte av – de fortsatte i samma tempo och vann med 36–26.

– Bra lagspel i dag. Vi gick runt på flera gubbar och många gjorde det bra, säger Jesper Konradsson till SVT Sport.

Alingsås klättrar två placeringar i tabellen, ny tvåa bakom serieledaren Kristianstad. Medan Skövde fortfarande ligger näst sist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.