Kruse om riskerna med överlägset Volkswagen

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s motorsportexpert Jonas Kruse ger sin syn på Volkswagens dominans i rally-VM och vad för effekter det kan få på säsongen.

Rally-VM sammandrag SVT 1 17.00 >>>

Volkswagen dominerar i rally-VM och SVT Sports expert Jonas Kruse har svaren på varför det tyska teamet är så framgångsrik i år.

Rally-VM

– Man var oerhört väl förberedda i arbetet inför VM och man har dessutom de två bästa chaufförerna i Jari Matti Latvala och Sébastien Ogier, säger Kruse.

”Kan segra ihjäl sig”

– Risken finns såklart att att de andra teamen tappar sugen. Man kan också segra ihjäl sig som Citroen gjorde med Sébastien Loeb, men samtidigt måste det sporra de andra teamen och chaufförerna att göra det ännu bättre.

Även om Volkswagen är överlägset som team betyder det inte att fansen inte bjuds på drama i rallytoppen. Latvala har chansen att snuva Ogier på titeln.

”...då blir rally-VM riktigt intressant”

– Jag tror att han kan utmana. Det hänger mycket på nästa tävling – att han kan fortsätta i det positiva flöde som han är inne i just nu. Det gäller att vara före Ogier. Latvala måste inte vinna, men bara han är före så sätter han pressen på Ogier och då blir rally-VM riktigt intressant, säger Kruse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet