Foto: TT Nyhetsbyrån

Laddar upp för VM-boxning – med att spela proffsbasket

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad ska Manny Pacquiao försvara sitt VM-bälte.

Hans uppladdning är något annorlunda.

I dag debuterade han nämligen som professionell basketspelare.

Manny ”Pac-Man” Pacquaio är en av världens största boxningsstjärnor. Den 35-årige filippiniern, som innehar WBO:s världsmästarbälte i weltervikt, ska försvara sitt bälte om en dryg månad i en match mot den obesegrade juniorvärldsmästaren Chris Algieri.

Hans uppladdning har dock varit något ovanlig. I dag debuterade han nämligen som professionell idrottare i en annan sport. Han spelade nämligen sju minuter i det filippinska basketlaget KIA Sorento i en match mot Blackwater Elite.

Stort basketfan

Hans lag vann med 80–66. Pacquiao, som endast är 169 centimeter lång, hade dock ingen större del i vinsten. Han gjorde inga poäng och stod för två turnowers.

Pacquiao har länge varit en stor basketfan och skrev tidigare i höst på för laget, där han nu har rollen som spelande tränare. Han har tidigare spelat en träningsmatch, där han spelade tio minuter, gjorde en poäng och två turnovers.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.