Lägerdagar splittrar fotbolls-Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Pia Sundhage vill ha fem extra förberedande dagar inför VM i Kanada.

Men de allsvenska klubbarna säger nej.

Problemen inför nästa års stora fotbollsmästerskap blir alltfler. De svenska landslagsspelarna är ilskna för att matcherna ska spelas på konstgräs, och stjärnan Lotta Schelin tycker det är diskriminerande.

– Det finns inte de förutsättningarna att ha det absolut finaste konstgräset och även om man har det så är det inte samma sak. Det känns inte som att det finns ett behov på den nivån. Jag tycker man ska kunna leverera en schysst gräsmatta till oss, säger Schelin till SVT Sport.

Damlandslaget Fotboll

Dam-VM 2015 börjar den 6 juni, och den 23 maj är Fifa-datumet – förbundskapten Pia Sundhage vill att de svenska klubbarna släpper spelarna fem dagar före. Men Sundhage fick nej.

– För att slippa alla diskussioner väljer klubbarna att gå efter de internationella dagarna och de regler som gäller, säger förbundskapten Pia Sundhage till Aftonbladet.            

– Vi håller oss till den internationella kalendern och den säger att vi släpper spelare 14 dagar före mästerskapets start, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Linda Wijkström.

Dam-VM 2015 börjar den 6 juni.      

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet