Sundhages landslag laddar på Bosön

Uppdaterad
Publicerad

Årets första träningsläger för damlandslaget är i gång på Bosön utanför Stockholm.

Söndagen inleddes med ett tufft uthållighetstest, ett såkallat jojo-test. Under 15 minuter springer spelarna intervaller i gradvis ökande tempo.

Ett test som tydligt mäter uthållighet och kondition.

– Det är ett bra test, det var fullt ös. Men man känner att man vill prestera, så det är klart att det gör ont, säger Lotta Schelin som visade sig vara bland de starkaste spelarna i dagens uthållighetstest.

Jojo-testet ger ett konditionsvärde för varje spelare, något de senare kan mäta sig emot.

– Vi behöver spelare som är starka löpare, de ska kunna springa i 90 minuter och spelar fotboll samtidigt. Det här är ett jättebra test för att se hur det ligger till, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Hur såg det ut efter dagens test då?

– Det ser helt ok ut, men oavsett hur det ser ut kommer det bli bättre, säger Pia Sundhage.

Först väntar Algarve cup för damlandslaget, där Kina blir första utmaningen den 6e mars, och efter det är det EM på hemmaplan. Och den nya förbundskaptenen har strategin färdig.

– Vi ska agera. Inte vänta på instruktion från någon tränare, utan agera på plan. Vi ska även lära oss att gilla läget. När det blir tufft ska vi gilla läget och ta oss igenom det, säger Pia Sundhage.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.