Foto: Bildbyrån

Landslagsback till Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har värvat vänsterbacken Yoshimar Yotun. Den peruanske landslagsmannen kommer som bosman från hemlandets mästarlag Sporting Cristal. – Det var aldrig någon tvekan när chansen dök upp, säger han på dagens presskonferens.

Sedan det stod klart att Ricardinho lämnat Malmö FF har mästarna letat efter ett högklassisk ersättare. Nu hoppas man att man funnit precis rätt spelare. På dagens presskonferens där Yotun presenterades var sportchefen Daniel Andersson nöjd.

– Vi har letat efter en ny vänsterback länge och fick tips om honom. Jag har sett 10-15 med honom på video, säger Andersson.

allsvenskan 2015

– Det är en väldigt teknisk ytterback som gillar att gå framåt mycket. Snabb, bra inlägg och även väldigt duktig defensivt. Dessutom är han erfaren från spel på hög nivå, säger Andersson.

Tidigare har han även spelat i Vasco da Gama i Brasiliens högstaliga.

– Jag är mycket bra offensivt men jag tar också ansvar i defensiven, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet