Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alvar Myhlback inför JVM. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Alvar Myhlback inför mästerskapsdebuten: ”Triggas av saker jag inte gjort förut”

Uppdaterad
Publicerad

17-årige Alvar Myhlback gör nästa vecka en efterlängtad mästerskapsdebut på junior-VM i Planica.

– Jag triggas ju av saker jag inte har gjort förut så jag gillar det här läget, säger Alvar Myhlback till SVT Sport inför JVM.

Alvar Myhlback är mitt uppe i en händelserik och intensiv säsong som rivstartade med en pallplats mot svenska senioreliten i sprinten i Gällivare. I december tog 17-åringen ytterligare ett historiskt kliv i karriären – världscupdebut som den yngste svenske herråkaren hittills.

Större delen av januari har tillbringats med teamkamraterna i Lager 157. Träning har varvats med tre raka långloppsstarter i Ski Classics med framskjutna placeringar. Senaste förra helgen i den italienska klassikern Marcialonga där Myhlback blev nia. Resultat som ger energi inför JVM.

– Det blir kul. Jag ska till Planica och göra mitt bästa, säger Myhlback och utvecklar känslan han har i spåret just nu.

– Jag känner att det viktigaste nu är att formen kanske är den bästa hittills i år. Det har varit en tung säsongsstart för mig om jag ska vara ärlig, så bara de här dagarna betyder mycket.

Myhlbacks målbild inför mästerskapsdebuten är solklar.

– Jag vill kämpa om medaljerna så klart. Komma hem med en medalj hade varit kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.