Anders Blomquist är överraskad av att både Lina Korsgren och Britta Johansson Norgren lägger av. Foto: Bildbyrån

Expert Blomquist: ”Blir ett jättetomrum”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Anders Blomquist är överraskad av att både Lina Korsgren och Britta Johansson Norgren lägger av efter Ski Classics-loppet Ylläs-Levi i morgon.

– Jag hade nog trott att båda skulle åka någon säsong till, säger Blomquist.

Vad säger du om att två av de största lägger av efter säsongen?

– Det är lite överraskande och framför allt blir det ett jättetomrum efter de två som dominerat långloppsskidåkningen de senaste åren. Jag hade nog trott att båda skulle åka någon säsong till, säger Blomquist.

Vad innebär det här till nästa säsong?

– Det öppnar stora möjligheter för unga tjejer, ja alla andra tjejer, att vara med och slåss om den gula tröjan och vinna fina segrar. Det är ju två giganter som slutar samtidigt.

Björgen har inte gett något besked

Vilka namn får vi hålla koll på nästa säsong?

– Ida Dahl har gjort en jättfin säsong och är ung och kommer troligen att kunna utvecklas under många år. Astrid Öyre Slind avslutade säsongen otroligt starkt. Det är de två namnen som kommer upp först och känns hetast.

Vad tror du om Marit Björgen som är 42 och inte sagt något om framtiden?

– Det är helt öppet för mig. Om man jämför med Britta och Lina hade jag på förhand trott att det var närmare till hands att hon sagt att hon inte skulle åka något mer. Hon gillar det och åker bra och det är möjligt att hon åker ett år till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.