Foto: Bildbyrån

Talangen Frida Karlsson missar sista SM-distansen – men hoppas på VM

Uppdaterad
Publicerad

Talangen Frida Karlsson missar även morgondagens SM-tävling i Sundsvall över 15 kilometer masstart. Därmed är hennes VM-deltagande osäkert.

– Jag är inte tävlingsredo ännu, det vore bara dumt att ställa upp i morgon, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Supertalangen Frida Karlsson kom med bra form, två guld på JVM, till SM-veckan i Sundsvall och en chans att köra till sig en VM-biljett. Men på grund av sjukdom har hon inte ställt upp i ett enda lopp hittills. Söndagens 15 kilometer masstart är sista distansen under SM-veckan. Men nu är det klart att 19-åringen missar även den.

– Jag är lite bättre, det är jag och jag är igång med lite lätt träning. Men jag är inte tävlingsredo ännu, det vore bara dumt att ställa upp i morgon, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Sveriges landslagschef Rikard Grip har tidigare sagt att bra resultat på SM gör henne uttagningsbar för VM.

– Klart man har funderat lite, samtidigt är det inget jag ska lägga energi på för det är inget jag kan påverka, fortsätter hon.

– Det är bara att vänta och hålla tummarna. Det vore jättehäftigt.

SVT Sports expert Mattias Fredriksson tycker att hon borde få en plats.

– I en trupp tycker jag absolut hon ska vara med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.