Mästarinnan Charlotte Kalla Foto: TT

Kalla vann tremil efter krock med åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla vann dagens SM-tremil i masstart och fristil i Kalix med 35,5 sekunder före Ida Ingemarsdotter. Detta trots att Kalla under en utförsåkning krockade med en åskådare och enligt egen utsago tappade 20 sekunder.

-Det är många som vill stå så närmast spåren och jag har förstått att det var målet för honom också. När det är hårt och isigt så gäller det att vara vaksam, sade Kalla till P4 Norrbotten.

-Men det var inget som påverkade mig efter att det hade hänt.

Kalla tog i och med segern sitt tredje SM-guld i år, en säsong där hon även tog ett guld, ett silver och två brons på hemma-VM i Falun.

-Även fast det stora målet har varit VM så har jag fortsatt kunna åka med den höga lägstakapaciteten som jag besitter. Det är inte bara att åka hit och hämta hem ett SM-guld om folk där hemma tror det, sade Kalla.

Halfvarsson spurtvann

I herrarnas femmil gick Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson loss sista milen. Det blev en spurtuppgörelse där Halfvarsson var starkast.

-Daniel gick hårt och då sprack det upp. Sen ville jag vara först in på upploppet, jag underskattade verkligen inte ”Danne”, sade Halfvarsson till P4 Norrbotten.

Lars Nelson tog bronset, 30 sekunder bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.