Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallachef Petter Myhlback håller inte med sina egna åkare. Foto: SVT

Vallachefen Petter Myhlback om skidorna: ”Ingen vallamiss”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var storfavorit, men fick nöja sig med ett brons, rejält distanserade av Norge i damstafetten.

Åkarna var inte nöjda med skidorna – men det var vallachefen Petter Myhlback.

– Jag tycker vi haft bra material i dag, säger han till SVT Sport.

Sverige hade en tung dag på damernas stafett på VM i Planica. Efteråt pratade flera av åkarna om att materialet inte var lika bra som övriga nationers i toppen.

– Jag sliter lite hårt för att ta ikapp och sedan tycker jag att jag inte jag hänger med utför. Har inte haft så bra skidor, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Vallachefen Petter Myhlback håller inte med om att åkarna hade dåligt material.

– Jag tycker vi haft bra material idag, det som jag har sett och den bedömningen som jag gör vid sidan om, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag tycker inte att det är materialet som sitter i vägen, utan jag tror att många tv-tittare är väldigt kunniga och ser vad det är som händer ute i spåret, säger han.

Myhlback: ”Det är ingen vallamiss”

Enligt Myhlback är det ingen vallamiss från svenskt håll, och han är irriterad.

– Det finns även en liten irritation, att så fort idrottsliga prestationer inte går dit drömmarna så är det materialet som sitter emellan, och i verkligheten är det nog inte så riktigt.

Irritation från vilket håll?

– Ja, från mitt håll. Jag tycker det är värdelöst att jag aldrig får vara här (och prata med media) när det går riktigt bra.

Anledningen till att vi vill prata med dig är ju att tjejerna själva säger att de upplever att skidorna inte var 100 procent?

– Och jag accepterar det som de säger till 100 procent, men jag måste få prata med dem, det är ingen vallamiss i dag, men det kan vara så att Norge har bättre skidor.

Tycker du inte att vi ska fråga dig när de (åkarna) säger att de inte är nöjda?

– Jo, absolut, visst ska ni göra det. Ibland ser man också att vi har fantastiska skidor och då är det helt tyst i radion, säger han avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.