Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Vasaloppet i SVT minst fem år till

Uppdaterad
Publicerad

Vasaloppet kommer att visas i SVT minst fem år till. Det nya avtalet innebär att SVT har rätt att sända långloppsklassikern fram till 2020. ”Det känns väldigt bra att SVT säkrar Vasaloppet för fem år till. Det enda dåliga är ju att det försvårar för mig själv att kunna köra någon gång”, säger SVT Sports programledare André Pops.

Han var frontfigur vid SVT Sports sändningar från VM i Falun, han har programlett flera OS, VM i fotboll, friidrott och alpin skidåkning. Men att jobba med Vasaloppet, det är något alldeles extra, menar André Pops.

– Vasaloppet är bland det största man kan uppleva i mitt jobb. Loppets historia, blandningen av elit och motionär och stämningen som byggs upp hela vintern fram till första söndagen i mars.

Vasaloppet

Pops: ”Försvårar ju för mig själv att kunna köra”

Hittills har det blivit sju Vasalopp för Pops (”Jag tror att det är sju..?”) – nu lär det bli ett par till.

– Det känns väldigt bra att SVT säkrar Vasaloppet för fem år till. Det enda dåliga är ju att det försvårar för mig själv att kunna köra någon gång...

Vasaloppet och SVT firar 50 år

SVT har sänt Vasaloppet sedan 1966 och nästa år firar Vasaloppet och SVT 50 år.

– Vasaloppet är toppidrott, historia, kultur, motion och hälsa i en härlig blåbärssoppablandning. Det är med varmt hjärta vi tar oss an det fortsatta samarbetet, säger SVT:s sportchef  Per Yng.

– Det är alltid en utmaning att producera en nio mil lång tv-sändning som Vasaloppet och evenemanget hjälper oss att flytta fram positionerna hur man gör sport ännu bättre i tv. Numera sänder vi också från Tjejvasan och har också utvecklat ett berättande från sommarens Cykelvasa, säger SVT:s projektledare Adde Granberg. 

”Unikt samarbete”

Det populära skidevenemanget har på flera sätt en särställning i SVT Sports utbud. Vasaloppets VD menar att SVT förstås haft stor betydelse för intresset för tävlingen.

– Vi är glada att kunna fortsätta jobba med vårt unika samarbete. SVT har haft stor betydelse för Vasaloppets utveckling och det starka intresset för både våra lopp, sommar som vinter. Efter skidor och mountainbike är vår nästa satsning inom löpning. Det ska bli spännande att se vad vi kan hitta på kring hela vår verksamhet som nu engagerar drygt 100 000 deltagare under hela året, säger Anders Selling, VD på Vasaloppet.  

SVT Sport i sociala medier

Twitter: @SVTSport

Instagram: @SVTSport

Facebook: SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet