Leandersson rivstartade O–ringen

Uppdaterad
Publicerad

I lördags vann han VM–stafetten i Italien. I dag fortsatte framgångarna för Jonas Leandersson. 24-åringen vann sprinten på O-ringen i Kristianstad.

– På det stora hela var det ett riktigt bra lopp, säger han i ett pressmeddelande.

På herrsprinten blev det trippelt svenskt. bäst av alla lyckades den dubble europamästaren Jonas Leandersson, som så sent som i lördags var med i det vinnande stafettlaget vid VM i Italien

– Jag hamnade bakom en häck och var osäker på om jag fick passera den. Jag valde att gå runt den, och bortsett från det var det ett riktigt bra lopp. Jag visste att jag skulle ha en bra chans om jag fick till det, och det är klart att det är kul att få en så här bra start på veckan, säger Leandersson i ett pressmeddelande.

Alm vann damklassen

Jerker Lysell gick i mål som tvåa och Emil Svensk slutade trea.     

I damklassen vann danskan Maja Alm före Nadiya Volynska och Tove Alexandersson.

– Det handlade mycket om löpning, och det passade mig. Jag har inte satt upp något direkt mål med veckan. Jag är här med mina kompisar, men när det är tävling så kommer det verkligen att vara full fokus, säger Maja Alm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.