Lehkonen sänkte landsmännen

Sen CHL-match i Frölundaborg mellan Frölunda och finska JYP Jyväskylä.

Då klev Artturi Lehkonen fram i hemmalaget och sänkte landsmännen med sitt 3-2-mål.

Frölunda dominerade inledningsvis och det var till synes spel mot ett mål när laget spelade sin andra match i Champions Hockey League under fredagskvällen. Med bra fart och flera heta målchanser för Frölunda kom 1-0 välförtjänt knappt sex minuter in i matchen. Ryan Lasch satte pucken mot mål där Joel Lundqvist fanns, men pucken nådde aldrig lagkaptenen utan styrdes i mål av en JYP-försvarares skridsko och amerikanen noterades för målet.

En kvart in i matchen kvitterade JYP Jyväskylä efter att Elias Fäldth drällt med pucken i egen zon, där Mikko Salmio tog pucken och kvickt spelade in den framför mål till Janne Tavi som satte 1-1. Målskörden i första skulle dock inte ta slut där utan med två minuter kvar, i spel fem mot tre, tog Frölunda återigen ledningen, ännu en gång genom Ryan Lasch.

Champions Hockey League

– Bra fart från både vår och deras sida. Vi har lite mer puck men de är kontringsstarta och jobbar hårt. En tät och bra match, sa lagkaptenen Joel Lundqvist i paus.

Kvalitén försämrades i mellanakten och målen uteblev. Periodens i särklass bästa målchans var när Jyväskylä efter fem minuter fick straff efter att Tuomas Pihlman blivit hakad i ett friläge. Samme Pihlman tog hand om straffen och stod för en svag insats när han sköt rätt på Lars Johansson i Frölundamålet.

Sista perioden blev en jämn historia när Jyväskyläs Joose Antonen kvitterade för finländarna efter sju minuter. Böljande spel innebar målchanser åt bägge håll, och med sex minuter kvar fick Frölunda ett bra tryck i numerärt överläge – där Artturi Lehkonen bombade in 3-2. Trots att JYP Jyväskylä tog ut målvakten i slutskedet, kunde Frölunda hålla ut och vinna matchen.