Foto: TT Nyhetsbyrån

Lennarth: ”Jag är bättre förberedd”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året låg Camilla Lennarth i ledningen i British Open efter en rond – dagen efter missade hon kvalgränsen. – Jag är mycket smartare nu, säger hon till golf.se.

Det var ett år sedan. Efter första dagen på St Andrews ledde Camilla Lennarth i sin majordebut. Men dagen efter blev en mardröm. På 17:e hålet fick hon problem, vilket resulterade i att hon missade kvalgränsen.

– Det var en dyr läxa, men jag lärde mig otroligt mycket, säger hon, enligt TT.

Vann i Slovakien

För ett par veckor sedan valde Lennarth bort US Open, som första reserv, och satsade istället på en tävling i Slovakien – där hon vann.

– Jag är jättestolt över hur jag spelade där och hur jag hanterade pressen. Det lärde jag mig verkligen efter British Open i fjol. Jag sov till och med gott inför söndagen, det brukar jag inte göra, säger Lennart enligt TT.

”Jag är bättre förberedd”

Med senaste segern i bagaget och lärdomarna från British Open i fjol går hon in i karriärens andra major med ett helt annat självförtroende.

– Jag är bättre förberedd för det här mentalt och känner mig lugnare än vad jag gjorde senast, då jag kom in via kval och inte visste vad som var att vänta. Sedan är jag också mycket smartare nu, säger hon till golf.se.

Svenskornas starttider

British Open från Royal Birkdale, Sourthport.

8.14 Anna Nordqvist.

10.26 Louise Larsson

11.10 Camilla Lennarth.

13.43 Caroline Hedwall.

15.11 Pernilla Lindberg.

15.33 Linda Wessberg.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.