Foto: TT Nyhetsbyrån

Lewis Hamilton säkrade F1-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Engelsmannen Lewis Hamilton blev i dag världsmästare i formel 1 för andra gången. Mercedesföraren vann dagens avslutande tävling i Abu Dhabi.

– Världsmästare! Jag kan inte fatta det, utbrast Hamilton just efter målgången.

Hamilton ryckte åt sig initiativet direkt. Nico Rosberg, som startade i pole position, fick problem med bilen i mitten av tävlingen och blev varvad av stallkamraten Hamilton i slutskedet. Tyske Rosberg hade behövt vinna samtidigt som Hamilton inte fick bli bättre än trea. Detta var aldrig nära att bli verklighet. Rosberg slutade på 14:e plats och blev tvåa totalt. Tvåa i dagens tävling blev den brasilianske Williams-föraren Felipe Massa.

Hamiltons förra F1-titel kom 2008. Han firade årets med att åka ett ärevarv med den brittiska flaggan i högsta hugg. Prins Harry var på plats och var inte sen att gratulera sin landsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.