Lindsey Vonn skadad. Foto: Bildbyrån

Lindsey Vonn skadad

Uppdaterad
Publicerad

Vonn skadad. Fraktur i fotleden efter krasch på träning.

Amerikanska alpinstjärnan Lindesy Vonn, 30, har skadat sig efter en krasch under ett träningspass i Nya Zeeland. Detta berättar hon på sin Facebooksida.

”Tyvärr kraschade jag på träningen. Jag har en liten fraktur i fotleden och måste åka tillbaka till USA. Jag kommer ge er fler besked när jag har mer information”, skriver hon i det kortfattade meddelandet.

Vonn, som vunnit ett OS-guld, två VM-guld och den sammanlagda världscupen fyra gånger, har haft stora problem med skador under de senaste säsongerna.

Lindsey Vonn:

Hon var med om en otäck krasch i februari 2013, där hon slet av främre korsbandet och bröt skenbenet. Sedan dess har hon haft problem med knäna.

Världscupssegrar: 64, flest genom tiderna

OS-medaljer: 1 guld (störtlopp, Vancouver 2010), 1 brons (Super-G, Vancouver 2010)

VM-medaljer: 2 guld (Super-G & störtlopp i Val-d'Isere 2009), 3 silver (Super-G & störtlopp i Åre 2007, störtlopp i Garmish 2011), 1 brons (Super-G Vail/Beaver Creek 2015)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.