David Lingmerth är bäste svensk efter förstarundan. Foto: Bildbyrån

Lingmerth tvåa efter drömstart

Uppdaterad
Publicerad

David Lingmerth ligger onekligen bra till efter den första rundan av PGA-mästerskapen i Sheboygan, USA. Fem under par innebär

att han ligger ensam tvåa, ett slag bakom ledande amerikanen Dustin Johnson.

Årets sista majortävling brukar passa de svenska golfarna bra. Henrik Stenson har kommit trea två år i rad, och Jonas Blixt var också uppe och kämpade om segern 2013.

Nu kan det vara David Lingmerths tur.

PGA-mästerskapen

Smålänningen inledde med två raka birdies, gjorde fem birdies på de sju första hålen han spelade (Lingmerth gick ut på hål nummer tio, och spelade hålen ett till nio sist) och trots att bollen letade sig in i några av de många bunkrarna på banan höll han formen över 18 hål.

– Det är en väldigt tuff bana här, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men jag fick en väldigt bra start, lyckades sätta mina puttar och gav mig själv bra lägen. Första nio var riktigt bra, sade Lingmerth till den samlade reporterskaran på plats.

”En väldigt tuff eftermiddag”

Banan Whistling Straits har på förhand snackats upp som svårspelad, och väderförhållandena när mästerkskapen väl drog igång gjorde den inte lättare.

– Det var en väldigt tuff eftermiddag, i alla fall fram till de sista 30 minuterna jag spelade. Det blåste mycket och banan var svår redan innan. Jag hoppas jag kan hålla i det här ända fram till söndag, konstaterade Lingmerth, som ändå var en av de som hanterade banan allra bäst, alltså.

För övriga svenskar går det tyngre. Världsnian Henrik Stenson återfinns först på en delad 102:a plats, fyra över par och tio slag bakom ledande Johnson.       

På samma placering ligger också Carl Pettersson, som fick en sen inbjudan då amerikanen Gary Woodland tvingades lämna återbud på grund av en nackskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet