Hälen fortsätter krångla – Lisa Nordén bröt lopp

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Nordén låg i täten i VM-deltävlingen i Auckland efter utmärkta tider i framförallt cyklingen. Men när löpningen tog vid valde hon att bryta på grund av smärtor i hälen. ”Jag kände direkt att den inte skulle hålla för tio kilometer”, säger Nordén till Triathlonförbundet.

Lisa Nordén var snabbast av alla i cyklingen i World Triathlon Series i Auckland i dag och låg i täten inför den avslutande löpningen. Men efter att ha känt av smärtor i hälen valde Nordén att bryta loppet, vann gjorde i stället amerikanskan Gwen Jorgensen.

”Sprang ut ur T2 och kände ganska direkt att den inte skulle hålla att springa 10 kilometer på. Det är en sak att ”provspringa” lite hemma i stabilare träningsskor och på mjukt underlag jämfört med full fart i tävlingsskor på asfalt”, skriver Lisa Nordén i ett mejl till Svenska Triathlonförbundet.

Inte värt risken att fortsätta

Nordén har länge haft problem med en hälseneskada, men efter flera pallplatser i början av säsongen fick hon ett wild card till VM i Abu Dhabi i början av mars. I VM-premiären fanns hon sedan med länge i täten, men orkade inte hela vägen utan slutade på 21:a plats. Därefter följde en tre veckor lång läkningsprocess innan Nordén kunde köra för fullt igen.

”Med tanke på kommande lopp och förhoppningar om löpträning har jag inte råd att göra det igen. Hade det känts annorlunda hade det ju givetvis varit ett ypperligt läge till en ganska framskjuten placering och värdefulla poäng. Så det sved ordentligt att ta beslutet men jag måste tänka långsiktigt och få ihop bitarna inför den ganska långa säsongen som väntar”, skriver hon till förbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.