Foto: TT Nyhetsbyrån

Lisa Nordén tvingades ställa in i Rio

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan fick hon beskedet att hon har en startplats i dagens OS-kvaltävling i Rio de Janeiro. Men nu missar Lisa Nordén kvalet, meddelar svenska Triathlonförbundet.

Problem med vaden, som hon skadade under EM i Génève, är anledningen.

Nordén, som åkte till Rio de Janeiro för att främst få en känsla inför nästa års OS i samma stad, kan dock fortfarande nå de olympiska spelen genom att nå topp 55 på världsrankningen.

— Vi har fått med oss värdefull erfarenhet och information inför OS i Rio 2016, bland annat att kunnat köra och se banprofilerna samt se tävlingsområdet, säger Nordéns huvudtränare Fredrik Lundin till svenska triathlonförbundets sajt.

Efter Rio de Janeiro åker hon till Stockholm för att förbereda sig inför VM-deltävlingen på hemmaplan. Nordén kommer inte att ställa upp i världscupen i Tszaujvaros nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.