Loeb siktar på ny karriär

Uppdaterad
Publicerad

Han är niofaldig världsmästare i rally – men efter alla framgångar väljer nu Sebastien Loeb att byta karriär.

– Det är lite av en dröm och jag tror att vi kommer skriva ett nytt stycke historia, säger fransmannen, i ett pressmeddelande.

39-åringens nya utmaning blir standardvagnsserien WTCC.

Rally-VM

– Jag längtar till att få komma ut på banan i bilen och börja testa. Jag har använt detta övergångsår för att förbättra mina körkunskaper och förbereda mig. Jag förväntar mig inte att vinna direkt, men jag är fast beslutsam om att jag göra det en dag, säger Loeb, som knep sin nionde världsmästartitel i rally i fjol.

I år har 39-åringen kört sparsamt för sitt team, och bara deltagit i tre VM-rallyn – trots det ligger han fyra totalt. Nu hoppas temachefen kunna övertala Loeb att delta i finska rallyt i början på augusti.

– Förra året kämpade Miko (Hirvonen) och Seb Loeb om första- och andraplatsen i rallyt. Jag hoppas att den erfarenheten kommer hjälpa oss i år, säger Yes Matton till wrc.com.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet