Lyckad födelsedag för amatören Kinhult

Uppdaterad
Publicerad

I dag fyller den framgångsrika amatören Marcus Kinhult 19 år – och firade födelsedagen på bästa sätt. Han gick andra varvet fyra under par, fyra slag bakom ledaren Danny Willett. ”Jag fick ihop en bra score i dag och det är jag mycket nöjd med”, säger Kinhult till SVT Sport

Han var lovande som junior. Nu är Marcus Kinhult svensk golfs stora framtidslöfte. Under årets upplaga av Nordea Masters ledde Kinhult efter två rundor och blev ett namn på allas läppar. Under de två sista rundorna föll han igenom och slutade på en 33:e plats.

Trots framgångarna var Kinhult inte uttagen till European Masters i Schweiz, men efter ett sent avhopp fick amatören en plats. I går gjorde han ingen besviken och bevisade han att han förtjänade platsen genom en tredjeplats.  

Golf

I dag, på sin födelsedag, fortsatte Kinhult att imponera trots att hans insats innebär en fjärdeplats. På andra varvet gick han på fyra under par, fyra slag efter ledaren Danny Willett.            

– Jag är jättenöjd. Jag fick ihop en bra score i dag och det är jag mycket nöjd med, säger Kinhult till SVT Sport.

– Jag blev inspirerad av amatörerna förra veckan. Det är bra för oss att se att de kan konkurrera på den nivån. Det ger mig självförtroende att för den här veckan, och alla andra veckor för den delen, sa han till ET News.

En ny bra runda

Och självförtroende fick han. I dag stod han för en väldigt bra runda som även innehöll en eagle.

– Jag hade några grövre missar in mot greenerna som hade kunnat kostat, men några riktigt vassa slag kompenserade upp det, säger han.

Tar lärdom från Nordea Masters

Kinhults har tagit lärdom från sitt deltagande i Nordea Masters tidigare i somras där han föll från en förstaplats till en 33:e och känner sig mer bekväm i situationen nu.

– Nordea var en bra vecka också på många sätt. Jag hoppas jag dragit lärdomar som jag kan applicera på den här veckan. Det känns lite mer bekvämt att vara i den här situationen nu än då, säger han och fortsätter:

– Det finns många bra spelare så om jag ska kolla mig kvar måste jag spela på min högsta nivå. Kan jag göra samma sak i helgen som jag har gjort de här två dagarna kan jag vara nöjd i alla fall.

Ett slag bakom Kinhult är Rikard Karlberg på en delad femteplats. Andra svenskar på leaderboarden är bland andra Johan Carlsson på delad 25:e plats och Pelle Edberg på delad 36:e.

Tävlingen avbröts

På fredagskvällen avbröts den andra rundan på grund av oväder och kommer tas upp igen i morgon bitti. Kinhult resultat ser fortfarande ut att stå sig då de flesta spelare gått klart den andra rundan av European Masters vid tidpunkten tävlingen avbröts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet