Marcus Ericsson har fått en lyckad start i Sauber. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lyckade premiärdagar för Marcus Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Flest varv av samtliga.

Och fjärde bästa varvtid.

Marcus Ericsson har haft lyckade premiärdagar med Sauber.

Marcus Ericsson har de senaste två dagarna varit i Abu Dhabi och testkört den Sauber som han ska köra den kommande Formel 1-säsongen.

Och det har gått bra. I går körde han 98 varv och i dag hela 112 – vilket var flest av alla de elva förare som i dag körde.

Formel 1

Hans bästa varvtid,  1.44,551 var fjärde snabbast av alla.

”Inte dra några växlar”

”Ett perfekt sätt att avsluta säsongen på. Nu ska vi analysera detta och jobba hårt över vintern. 2015 kommer att bli ett bra år, det känner jag på mig” skriver Ericsson på Instagram.  

Tiderna ska man dock inte dra för stora växlar på, enligt hans rådgivare Eje Elgh.

– Tiderna är helt oväsentliga. Alla team har sina egna planer över vad de testar och så vidare, så man ska inte alls dra några växlar av det, säger han till SVT Sport.

”Har varit värdefullt”

Däremot förklarar han att det ändå har varit viktiga dagar för Ericsson, som den gångna säsongen kört för Caterham.

– Det är alltid bra att få en så ordentlig genomkörare så pass tidigt på säsongen. Det har varit värdefullt att få två hela dagar, säger han, och berättar att de har fått ett väldigt bra intryck av Ericssons nya stall:

– Det är ett oerhört disciplinerat och professionellt team.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet