Foto: SVT

”Magdalena är sjukt rolig”

Uppdaterad
Publicerad

AnnaMaria Jansson jobbar som kommentator för skidskytte och ridsport och kommer även att dyka upp som programledare för bandyn, som är tillbaka i SVT den här säsongen.

Vad är det bästa med Vinterstudion?

Både som tittare och medarbetare tycker jag att det är mixen. Att ett och samma program rymmer så många olika idrotter är briljant. 

Vinterstudion

Vad ser du mest fram emot den här vintern?

Att återse ett Oberhof i strålande sol, med gnistrande snö uppe på bergen och publiken som pulsar backen upp mot skidskytte-stadion. Rent sportsligt ser jag fram emot Fredrik Lindströms (förhoppningsvis) bästa säsong samt att en ny talang skidar fram på damsidan. Sen ser jag väldigt mycket fram emot att programleda bandyn som är tillbaka i SVT, liksom att kommentera ridsportens världscup – båda sporterna kommer att sändas i samband med Vinterstudion.

Vem är roligast när inte kameran än på?

Oj, Magdalena Forsberg är sjukt rolig när hon vill, för att inte tala om Staffan Eklund (tidigare förbundskapten för skidskyttarna). Sen är väl alla medvetna om Bjön Ferrys humoristiska ådra och eftersom han är vår nya expert så kan ju humor-tronen bli hans.

Har du någon jobbig/konstig/galen anekdot från ditt jobb med Vinterstudion?

När jag och Magda var på väg till Hochfilzen med en ej fungerande gps, en glashal vägbana, tillhörande blötsnöstorm och självklart beckmörker. Vi körde fel, skrattade, fasade men kom till sist fram, thank god.

Vem är din favoritperson att intervjua av alla aktiva?

Jag gillade alltid att prata med Staffan Eklund (tidigare förbundskapten för skidskyttarna) och Wolfgang Pichler av den enkla anledningen att de inte skönmålade, inte höll igen och inte smilade med. I stället var de alltid raka och ärliga vilket gör en bra intervju.

Vilken vintersport skulle du vilja vara stjärna i?

Hm, det enda jag kan tänka mig är den där sporten när man går med snöskor rätt upp för ett berg bara för att sedan byta till skidor och åka nerför, vad heter det nu igen? Hur som helst, det känns som nåt för mig. 

Antingen eller...

Paradise Hotel eller Bonde söker fru

Omöjligt att välja något av detta, jag kollar ej på dylika serier.

Kebab eller hummer

Kebab: Well, är vegetarian så inget av det. Men en vegetarisk kebab kan ju ordnas så det får bli det.

Petter eller Carola

Petter: Han är ju dessutom snösportare.

Text-tv eller böcker

Böcker: Å nej, jag älskar ju text-tv, men okej, sanningen är att jag älskar böcker mer. Har alltid gjort. Jag har ju till och med skrivit en själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet