Maharajah fyra i Prix d'Amerique

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hoppet Maharajah med Örjan Kihlström i sulkyn fick se sig slagen av franske stjärnhästen Ready Cash i storloppet Prix d'Amerique i Paris.

Maharajah fick ett bra lopp och körde offensivt, men på upploppet tröt krafterna och favoriten Ready Cash körde om och tog sin andra raka seger i Paris. Maharajah föll tillbaka och slutade fyra.

-Han (Ready Cash) är bara bäst, säger Stig H Johansson till TV4, som menade att franska hästen med kusken Franck Nivard fick ett perfekt lopp.

-I fjol blev Maharajah tvåa, slagen med en halv längd av Ready Cash. I år skilde det 1,5 längd och han var lika bra den här gången, men blev bara fyra. Om man ska slå fransmännen måste det funka till hundra procent. Det gjorde det inte i dag och klyschan om små marginaler passar rätt bra in, säger tränaren Stefan Hultman till TT.

Det blev en helfransk palltrio – tvåa i loppet kom Roxane Griff och trea The Best Madrik.

Övriga svenskhästar, Noras Bean, Stefan Söderkvist, och Iceland, Björn Goop, slutade oplacerade.

Håkan Lindström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.