Majorov: ”Det mesta sitter där det ska”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov har gjort sina första träningspass i Shanghai inför VM-starten. Med hans egna skridskor, som anlänt försenat, är han redo. ”Det känns bra, det mesta sitter där det ska sitta”, säger han till SVT Sport.

Natten till torsdag landade  Alexander Majorov i Shanghai för konståknings-VM.  Hans skridskor landade först ett dygn senare.

– Ingen fara. Det var bara en dag, det var värre i Zagreb (EM 2013) då var det fyra fem dagar, säger Majorov till SVT Sport om hur bagagestrulet påverkar honom.

Det är inte första gången som Majorov anlände till ett mästerskap utan bagage. samma sak hände alltså i Zagreb för två år sedan.

Majorov har andra värre saker att oroa sig över än ett par försenade skridskor. Hans hälsena är fortfarande inte okej efter en skada från vintern och tidskillnaden gör sig påmind för den svenske konståkaren.

– Igår kändes det jättebra i kroppen, utvilad och fräsch. Men idag var det svårare, jag sov kanske två timmar. Nu känner jag mig nästan yr av tröttheten men det blir säkert bättre imorgonm, säger Majorov som trots tröttheten kunde genomföra ett bra träningspass under dagen..

– Det känns bra, det mesta sitter där det ska sitta. Det finns inget att klaga på.

Det som han skulle kunna klaga på är ju de begränsingar smärtan fortfarande sätter för honom att göra sig själv rättvisa. Till exempel har han inte kunnat träna något kvadruppelhopp.

–Den har jag inte kunnat träna sedan i somras. Men trippelaxeln, som känns näst mest ont...den har jag kunnat hoppa nu fem dagar i rad, så det går framåt hela tiden.

Med tanke på skadan har inte majorov särskilt stora förhoppningar om en framskjuten placering. Inget direkt resultatmål.

– Svårt att säga. Min tanke är att gå,  felfritt kanske jag inte ska säga , men pirueterna och stegen och hoppstabiliteten jag tränat på ska visa sig. Jag vill kunna ge järnet till slutet, säger Majorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.