Foto: Bildbyrån

Mäktig vändning när Kais Mora blev cupmästare

Uppdaterad
Publicerad

Kais Mora vann Champions Cup efter en imponerande uppvisning i finalen mot finländska mästarlaget Classic: 0-3-underläget vändes till seger med sanslösa 13-6.

– Jättekul, och stort för laget att ta den här titeln också, säger tremålsskytten Malin Andréason till SVT Sport medan laget firar i omklädningsrummet.

Lagen möttes i finalen av den internationella klubblagsturneringen Champions Cup, där de bästa lagen i världen gör upp i Tjeckien. Och om inledningen var Classics fick vi se en total scenförändring när Mora vaknade i andra perioden: med fem raka mål tog laget över showen helt.

– Första perioden var inte alls bra, vi spelar inte efter våra förutsättningar. Vi sa i pausen och sa att nu kör vi lite högre checking så får vi dem dit vi vill, säger Andréason.

Extra växel

Salla Suomela gav det finländska laget nytt hopp när hon tidigt i tredje perioden reducerade till 5-4. Men Moras nerver började inte dallra – i stället lade laget in en extra växel. På tre minuter gjorde Mora fem mål och satte effektivt spiken i Classics kista.

Slutminuterna spelades bara av. Classic fick ett par tröstmål medan Mora fortsatte att dundra in mål. När matchen blåstes av hade laget satt åtta bollar under matchens sista tio minuter, de sista målen i tom bur.

– Det rann iväg lite där, säger Andréason.

”Känns fantastiskt”

Therése Karlsson och Malin Andréason gjorde tre mål var.

– Jag får väl godkänt. Jag var ganska uppvaktad därute, ganska mycket slag och så. Domaren höll en ojämn nivå, säger Andréason om sin insats.

Även Moa Tschöp, Petra Hansson, Johanna Holmbom, Anna Wijk Ingela Hansson och Amanda Wall bidrog till den digra målskörden.

– Det känns fantastiskt, nu ska vi fira det här, avslutar Andréason.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.