Dahlkvist målskytt igen när Örebro vann

Efter en tung start på Damallsvenskan är Örebro tillbaka. I dag vann laget mot Kristianstad och i målprotokollet noterades Lisa Dahlkvist för tredje gången på tre raka matcher.

Örebro har haft det tufft i Damallsvenskan men är äntligen tillbaka på vinnarspåret – och det mycket tack vare landslagsspelaren Lisa Dahlkvist.

På tre matcher har hon gjort tre mål och i dag var det inget undantag. I den 47:e matchminuten såg Dahlkvist till att Örebro tog ledningen med 2-1 genom ett snyggt väggspel med Sarah Michael som Kristiansstadsförsvaret inte kunde kontrollera.

Damallsvenskan 2015

Det blev en målfest mellan Örebro och Kristianstad i dag. En målfest som Örebro förvaltade bäst. Genomgående var det Örebro som var det bästa laget och det var även hemmalaget som tog kontroll över matchen i första halvlek. Örebro inledde med mycket bollinnehav och bra press vilket gjorde tillvaron svettig för Kristianstad.

I 27:e matchminuten tog Örebro ledningen med 1-0 efter en fast situation. Ogonna Chukwudi tryckte in bollen efter hörna och gjorde därmed även sitt första mål i damallsvenskan i år.

Örebros ledningsmål fick Kristianstad att vakna till som 11 minuter senare kvitterade genom Johanna Rasmussen. Målet kom efter en misslyckad hörna från Örebro. Kristiansstads målvakt Brett Maron vände spelet snabbt och bäddade för kvitteringsmålet.

Målrik andra halvlek

Direkt i andra halvlek gjordes två mål på tre minuter. Kort efter Lisa Dahlkvist 2-1 mål kvitterade Kristiansstad till 2-2 genom Vidarsdottir. 2-2 blev till slut 4-2 efter straffmål av Marina Pettersson Engström i den 54:e matchminuten och 4-2 av Sarah Michael som lobbade in bollen bakom Brett Maron efter en dålig hemåtnick av Mia Carlsson.

Därmed klättrar Örebro till en sjätteplats i tabellen.

Matchen mellan Hammarby och Umeå slutade 1-1 efter mål av Umeås Hjolman i 24:e matchminuten och Johansson i den 50:e.