Foto: Scanpix

”Man borde jobba som man gjorde under EM”

Uppdaterad
Publicerad

Vad kan damallsvenskan göra för att få mer publik på matcherna? Vi ställde frågan till fyra allsvenska profiler.

Elin Magnusson, mittfältare Kif Örebro och landslaget:

– Det viktigaste är att fortsätta spela bra fotboll, vi har bara haft en hemmamatch efter EM och då kom mycket folk, dessutom bjöd Sarah Michael på ett kanonmål. Damallsvenskan är en skitbra liga och får folk upp ögonen för det så kommer publiken komma.

Kristin Hammarström, målvakt Göteborg och landslaget:

– Jag tror man ska titta lite på hur man jobbade under EM, med låga biljettpriser och riktad marknadsföring till familjer och ungdomslag. Jag tror att får man bara folk till arenorna en gång så kommer de komma tillbaka, kanske kan man även höja biljettpriserna allt eftersom.

Hanna Pettersson, anfallare Piteå:

– Här uppe har man flera gånger lyckats när man gjort smarta arrangemang tillsammans med klubbens sponsorer. Att erbjuda sponsorernas kunder något extra. När man har bra kringarrangemang så brukar det bli mer publik.

Jenny Hjolman, anfallare Umeå och landslaget:

– Jag trodde faktiskt att det skulle öka efter EM men minskningen kan ju bero på semestertider också. Jag tror man ska satsa på att få folk att komma en första gång, då tror jag många kommer komma tillbaka. Både ungdomslag men även andra fotbollsintresserade som mest tittar på herrfotboll och TV.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.