Basketsverige slöt upp mot våld

Uppdaterad
Publicerad

Förra fredagen misshandlades Akropols tränare Ali Ghanim och klubbens ordförande Jimmy Larsson Hagberg brutalt i sina hem. Inför dagens match mot Sallén höll klubben en manifestation för att sprida kärlek efter våldsdådet.

437 åskådare hade samlats i Ungdomens Hus i Rinkeby för att se Akropols match mot Sallén och visa sitt stöd efter misshandeln som skedde förra fredagen.

Några minuter innan uppkast höll klubbens ordförande Jimmy Larsson Hagberg ett känslosamt tal.

misshandel akropol

– Jag hade önskat att jag stod här med en annan vecka bakom mig. Det som hänt oss och drabbat oss går inte att beskriva. Men från den stund det inträffade, kränkningen, har det bara varit kärlek. Från laget, föreningen och basketsverige.

– Basket är inte våld eller bråk utan det är kärlek. Jag är glad att det är så många som är här och jag vill tacka för allt stöd.

T-shirts med kärleksbudskap

För att sprida kärlek hade Akropol tryckt upp t-shirts med ett stort hjärta och texten Akropol i mitten. Stora delar av publiken samt båda lagen valde att bära tröjan.

– Det var härligt, verkligen härligt. Nu vet man att man är med i en riktig basketfamilj, säger Ali Ghanim till SVT Sport.

Som representant för basketsverige fanns basketförbundets ordförande Hans von Uthmann och generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy på plats.

– Idag känns det alldeles extra angeläget att vara här och stötta Akropol, Jimmy, Ali och damlaget. Och verkligen visa att vi står upp för varandra i basketsporten och naturligtvis markera mot all form av våld, säger Hans von Uthmann till SVT Sport.

Akropol förlorade matchen mot Sallén med 52-86.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

misshandel akropol

Mer i ämnet