Foto: TT Nyhetsbyrån.

Marcus Ericsson tia i Kina-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson startar från femte led i söndagens F1-lopp i Shanghai efter att ha blivit tia i kvalet i Kinas GP. ”Det känns väldigt hoppfullt inför i morgon”, sade Ericsson.

Ericsson såg ut att missa slutkvalet men lyckades ta sig in till Q3 som siste förare. Stallkamraten Felipe Nasr slog Marcus knappt med mindre än en tiondel och blev nia.

– Det var små marginaler. I Q2 hade vi dem på vår sida men i Q3 kanske lite emot oss, det kunde ha varit någon plats bättre där, säger svensken till viasat.se.

Formel 1

Tiondeplatsen är en tangering av Ericssons bästa kvalplats hittills i F1, som han noterade inför senaste tävlingen i Malaysia.

Kumlasonen hade problem med däcken på fredagens träning. Bekymmer som åtgärdats till i dag.

– Nu har vi lyckats hitta en kompromiss som funkar bra på nya bäck men har också kvar den goda racebalansen. Jag har en bil som är inställd mer för race än för kval, det känns riktigt bra.

Lewis Hamilton fortsätter att dominera och tog pole position, hans femte i Kina, med stallkamraten Nico Rosberg.

– Fyra hundradelar är ingenting, så jag är frustrerad. Jag ville ta pole position i dag, säger finländaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet