Foto: Bildbyrån

Mardrömstart stoppade Nordqvist

Uppdaterad
Publicerad

Fem bogeys på de åtta första hålen bäddade för nytt nederlag.

Det förstörde dagen för Anna Nordqvist.

Nu är segerchansen i British Open förmodligen borta.

”Otroligt frustrerande”, säger hon.

Mardrömmen fortsätter för Nordqvist i British Open. Gårdagens 72-rond följdes upp med en 73-runda i dag, sex slag bakom ledande Jin Young Ko. Det var en mardrömsstart med fem bogeys på de åtta första hålen som förstörde dagen och som gör att en segerchansen med största sannolikhet är utom räckhåll för Nordqvist.

– Det var otroligt frustrerande. Jag hade sex koppsnurrar, bollen ville verkligen inte i. Men det är svårt att putta i sån här vind, och klart man tappar lite momentum när man ser att inget går i. Ändå skönt att jag avslutade bra. Det lär ju inte bli någon höjdarvind i morgon heller, så chansen finns fortfarande, säger Nordqvist till TT. 

Golf

McBride siktar mot topp tio                                         

Maria McBride, som gick runt på finfina 66 slag i går, gjorde även i dag en fin runda. Hon gick runt på 69 slag, vilket var dagens näst bästa resultat i tävlingen. Hon ligger på delad tolfteplats, med just Anna Nordqvist.

– Jättekul att ha en chans på topp tio eller ännu högre upp i en majortävling igen. Jag har haft två riktigt bra dagar. Det började egentligen redan i torsdags när jag provade en grej på rangen efter rundan, och kände mig plötsligt mycket tryggare från tee.

Caroline Hedvall ligger på delad 44:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet